Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.11.30

Vendégünk Cs. Kovács Mihály okleveles természetgyógyász 2017.12.12.

CS. KOVÁCS MIHÁLY TERMÉSZETGYÓGYÁSZ ELŐADÁSA

TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK: FEHÉRJE FOGYASZTÁS OKOSAN

 

juglans_regia_-_kohler---s_medizinal-pflanzen-081--1-.jpg

100 gramm dióban 33 gramm növényi fehérje található, ezért minden nap érdemes fogyasztani belőle

A hivatalos tudomány évtizedekig elvetette azt a gondolatot, hogy az egyre szaporodó civilizációs betegségek összefüggenek a túlzott állati fehérjefogyasztással. A tudósok úgy vélték, hogy szervezetünk nem képes elraktározni a fehérjéket. Napjainkban már kutatások minden kétséget kizáróan igazolták, hogy az emberi szervezetben léteznek proteinraktárak, valamint azt, hogy a civilizált ember fehérjében túlzottan gazdag étrendje nyomán ezek a raktárak túltelítődnek.

Alkattól függően a fehérjetöbblet egy részét szervezetünk kiválasztja és kiüríti. A visszamaradt rész azonban a hajszálerek alapmembránjában, belső szerveink szöveteiben, valamint a sejtek közötti állományban rakódik le.

Minden fehérjében gazdag étkezéssel megemelkedik az érfalak alapmembránjának és a sejt közti állomány fehérjetartalma, egészen addig, míg ennek mértéke át nem lépi a sejtek ingerküszöbét. Ekkor a sejtek veszik át a felhalmozódott fehérjemolekulák raktározását. Ettől egyre inkább megvastagszanak hajszálerek és a szervek szövetei. A következmény: érelmeszesedés, szívinfarktus, agyvérzés, magas vérnyomás, cukorbetegség, köszvény vagy reuma.

Időpont: 2017. december 12. kedd 14:00

Helyszín: GENERÁCIÓK HÁZA (Idősek Napközi Otthona) 2092. Budakeszi, Erdő u. 83.

Telefon: 06/23-451-279

A belépés ingyenes!

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Maus Anna

Gondozási Központ vezető