Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.20

IRODALMI KLUB a Generációk Házában 2017.07.26.

AGATHA CHRISTIE ÉLETE, MŰVEI, TITKAI

avelar_machado_antique_bookstore_agatha_christie_ibelieveinadv.jpg

Fondorlatos gyilkosságok, mesteri esetfelderítés és hihetetlen végkifejlet. A detektívregények koronázatlan királynője, Agatha Christie 85 éves korában, éppen 41 éve halt meg. Kalandos életének érdekesebb mozzanatait idézzük fel.

„Az archeológus a legideálisabb férj, akiről egy nő álmodhat. Minél öregebb az asszony, annál jobban érdeklődik iránta” - mondta egy ízben Agatha Christie. Az aranyköpés egyben utalás a detektívregények királynőjének is nevezett Christie magánéletére, második férje, Max Mallowan ugyanis régész volt.

Azt is az írónő mondta, hogy „minden gyilkos régi barátja valakinek”, „nevetséges lenne New Yorkot választani egy detektívregény színhelyéül, mert New York önmagában egy detektívregény”, és „ahol sok pénz forog kockán, tanácsos senkiben sem bízni”. Utóbbi megjegyzés személyes tapasztalatokon alapult, ugyanis felhalmozott hátralékai miatt gyakran meggyűlt a baja az adóhivatallal. Noha a második világháború idején rendszeresen jelentek meg könyvei Amerikában, az ezekért járó jutalékot csak évekkel később kapta meg, egy összegben, mert az amerikaiak a világháború alatt nem utaltak pénzt Európába. A jövedelemadót viszont - eladott könyvei után - be kellett fizetnie.

Időpont: 2017. július 26. szerda, 13:30

Helyszín: GENERÁCIÓK HÁZA (Idősek Napközi Otthona) 2092. Budakeszi, Erdő u. 83.

Telefon: 06/23-451-279

A részvétel ingyenes!

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Maus Anna

Gondozási Központ vezető